Over ons

Onze missie

ZorgSimpel richt zich volledig op de (professionele) verzorgers van kinderen met een beperking. Door het zoveel mogelijk inzichtelijk maken van het zorgsysteem en het aanreiken van oplossingen op maat op diverse vlakken willen wij primair de ouders ondersteunen. Daarnaast focussen we op de oplossing van het werkelijke probleem: structurele aanpassing van het zorgsysteem.

Wie zijn wij?

Anita Rolffs

Ondernemer en moeder

“Kinderen hebben bij mij altijd een streepje voor. Zeker wanneer ze in minder gelukkige omstandigheden verkeren. Het is dan eigenlijk ook vanzelfsprekend dat ik me samen met Anne-Marie ben gaan oriënteren op het vlak van kinderen met een beperking, want we hebben beiden een groot kinderhart. Wij kwamen tegelijkertijd in een fase waarin we ons op het gebied van werk met de toekomst bezighielden. Door voorbeelden in onze eigen omgeving zijn we gaan onderzoeken hoe het gesteld was met de toegankelijkheid van het zorgsysteem voor ouders van kinderen met een beperking. Daar valt wat ons betreft nog heel wat te halen. Er zijn echt schrijnende gevallen. We denken dan ook dat we met Villa Frappant en ZorgSimpel op dit gebied zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een hoop ouders.”

Anne-Marie de Ruijter

Ervaren zorgprofessional en moeder

“Als verzorgende heb ik al jarenlange ervaring. Ik werkte met ernstig verstandelijk beperkte mensen en in de ouderenzorg, maar ik specialiseerde mij in de kraamzorg. Dat vond ik echt het leukste, kindjes. Zo leerde ik ook Anita kennen, toen Teun geboren werd.
Niet zo lang geleden kwamen we beiden in een periode waarin ruimte ontstond voor andere uitdagingen. We zijn gaan onderzoeken op welk gebied we iets met elkaar zouden kunnen betekenen. Onze focus lag direct bij kinderen. In onze omgeving hadden we te maken met mensen die vastliepen in het zorgsysteem als het ging over hun kinderen met een beperking. Zo is het idee voor het platform ZorgSimpel en Villa Frappant geboren. Ik vind het echt geweldig dat ik de mogelijkheid krijg om van betekenis te kunnen zijn voor hele gezinnen. Niet alleen door Villa Frappant mee op te zetten, maar ook door me straks op de werkvloer te blijven bewegen. Ik vind het simpelweg heerlijk om met kinderen bezig te zijn!”

Susan van Scheppingen

Ervaren zorgprofessional en moeder

“Ik heb 21 jaar met jonge kinderen met een beperking binnen dezelfde instelling gewerkt. Daar merkte ik hoe belangrijk het voor hun ouders is dat er ook aandacht is voor hun situatie. Zo ontstond het idee om binnen de instelling te starten met ouderbegeleiding. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik stelde een plan op en kreeg de bijbehorende subsidie toegekend. Helaas is de ouderbegeleiding zoals ik die voor ogen had, daar nooit van de grond gekomen.

Veel ouders hebben behoefte aan een luisterend oor. Daarnaast kan ik ze wegwijs maken in het web van zorgaanbod en ze zo de juiste richting opsturen. Dat is een van de redenen waarom we ZorgSimpel opgericht hebben. Hier delen we alle kennis die we in huis hebben over het zorgaanbod voor kinderen met een beperking en kunnen ouders terecht met vragen.”